Svítidla a lampy AZzardo

Věděli jste o tom, že světlo je slovo, který každý z nás použije za den minimálně jednou?
Je to jev, bez něhož by náš život byl jen těžko možný. Díky němu prožíváme ten luxus a můžeme vidět i své okolí. Náš život už zdaleka není takový jako před dávnými lety, kdy jsme se museli spoléhat jen na světelné paprsky Slunce. Jediným pohybem máme tu moc, kterou rozsvítíme naše domovy i během najtmavších nocí. Nejde tu však již jen o světlo samotné, hovoříme o navození příjemné atmosféry svým designérským zpracováním a dokonalou funkčností, která dotváří teplo našich příbytků.
Není však jednoduché zařídit byt či dům svítidly tak, aby mělo osvětlení správnou intenzitu a zároveň vytvářelo příjemnou atmosféru. Příliš osvětlený interiér působí neútulne, když je světla málo, trpí tím naše oči. Zdá se, že nejvýhodnější je "zlatá" střední cesta.
Osvětlení plní v interiéru trojí funkci. Všeobecné osvětlení je samozřejmě nezbytné k tomu, abychom se uměli v prostoru dobře orientovat. Funkční osvětlení poskytuje dodatečné světlo třeba při takových činnostech jako je vaření, čtení, psaní. Dekorativní má za úkol vytvořit v místnosti příjemnou atmosféru. V posledním období se již podařilo tyto funkce skloubit, což mělo za důsledek vytvoření skvělých designových svítidel s důrazem na jejich funkčnost.
Zde se dostáváme k otázce trendů a novinek pro následující období. Jednoznačným hitem se stávají designové stojanová svítidla, které kromě funkčnosti dokonale přetvářejí dotvářejí charakter a design interiéru. Populární jsou svítidla obloukového tvaru, kterých je na trhu široká nabídka. Při výběru vhodného svítidla je však třeba seznámit nejen s kvalitou ale také s funkčností daného svítidla. Velmi elegantní působí stojaté lampy v kombinaci materiálů chrom a sklo, které jsou často navrženy architekty a bytovými designéry. U mladé populace jsou velmi oblíbené stojanové svítidla z kvalitního plastu, které jsou cenově dostupné a přitom příjemně dotvářejí každý interiér. Také nemůžeme zapomenout na svítidla vyrobeny z přírodních materiálů jako je například Abaca, kokosové listy, mořská tráva zda bambus, které spíše tvoří funkci bytového doplňku, protože mají funkci pouze dekorativního osvětlení. Faktem však je, že až 80% lidí klade největší důraz při výběru visacích a stropních lamp. Zde již převládá širokospektrální výběr svítidel od klasických modelů až po designové a avantgardní chuťovky.

Svítidla a lampy AZzardo Adresa : http://www.azzardo.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: svítidla, lustry, lampy
Uloženo: 25.08.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde