Keramický nůž je vyroben z velmi tvrdé a pevné keramiky, nejčastěji je to zirkon. Vyrábí se většinou suchým stlačováním zirkonu a následně jeho vypálením. Ostří je broušeno diamantovým brusným kamenem. Takto silné hrany nepotřebují moc často ostřit.
Keramické nože nepodléhají korozi. Jsou tedy oblíbené mezi potapěči. Tím, že nejsou ze železa, znamenají i bezpečnostní rizika, nejsou totiž odhalitelná na detektorech kovů. Využití v posledních letech našly i v kuchyních a staly se tak oblíbeným a výkonným pomocníkem..
Jak naostřit keramický nůž
Aby vaše nože byly stále ostré, je nutné je jednou za čas naostřit. Naostřit keramické nože můžete buď diamantovým brusným kamenem, nebo silikonovým karbidem. Nezapomeňte po ostření vždy nůž důkladně omýt v jarové vodě.
Výhody keramického nože
Jejich chemické složení neničí při krájení vitamíny, které jsou obsaženy v ovoci a zelenině. Nijak Vám neobarví pokrm, protože nedochází k žádné chemické reakci mezi nožem a krájeným jídlem. Další z výhod je jeho váha. Oproti klasickým nožům je velmi lehký a dobře se s ním pracuje.
Pokud chcete více informací o keramických nožích, navštivte naše webové stránky highlife.cz. Jsme specialisté na keramické nože.