Moderní technologie umožňují neustálý vývoj ve všech oblastech produkce. Ne jinak tomu je ve výrobě kuchyňských pomůcek! Na trhu se objevila revoluční novinka v podobě keramických nožů! V čem spočívají jejich výhody oproti běžným i nejkvalitnějším ocelovým nožům? Čtěte dál. Keramické nože mají oproti nejkvalitnějším ocelovým nožům hned několik výhod. Čepel je vyrobena z oxidu zirkoničitého. Samotná výroba čepele trvá několik dní a vypaluje se za vysokých teplot, které přesahují 1000 °C. Čepel je poté broušena a leštěna diamantovým kotoučem. Výsledkem je unikátní ostrá čepel, jejíž tvrdost je zhruba 5-krát větší než tvrdost čepele nejkvalitnějších ocelových nožů! Keramický nůž navíc nepodléhá korozi a je vysoce odolný proti opotřebování. Ocelové nože se ztupí během několika měsíců používání. Vydrží ostré po mnoho let užívání a jejich údžba je velice snadná. Další významnou výhodou je, že keramické nože neznehodnocují potraviny. Přední značkou jsou keramické nože Ceramic Blade. Vyrávějí se v několika tematických řadách. V řadě Exclusive naleznete tři velikosti Ceramic Blade nožů s ergonomickou rukojetí hned v několik barevných provedeních. Další řadou jsou keramické nože Profi. Jedná se o keramický nůž s dřevěnou ebenovou rukojetí. Jsou určené pro profesionální kuchaře, kteří jistě ocení jejich ergonomickou rukojeť a skvělé užitné vlastnosti. Informace o dalších produktech Ceramic Blade hledejte na www.ceramicblade.cz!