Rozválejte těsto na obdelník ( 20 x 40 x 189 cm) a s výjimkou cca 2 cm okraje ho propíchejte vidličkou. Rozkrojte rajčata na půlky a zbavte je zrníček (takto nevyteče z rajčat tolik vody. Pokrájejte půlky rajčat na menší kousky. Ančovičky nakrájejte nadrobno, nastrouhejte nebo pokrájejte mozzarellu. pizza se šunkou Na připravené těsto rozetřete připravené ančovičky, na to dejte rajčata (případně plátky žampionů), posypte nakrájenou bazalkou, lehce posolte a popepřete a nakonec rovnoměrně posypte mozzarellou. Dejte péci do předem vyhřáté trouby. Předehřejte troubu na 240 C. Pizza je hotová, když jsou okraje těsta zlatavě hnědé a mozzarella je rozpuštěná a místy opečená do hněda. Vím, že tato pizza nemá nic společného s klasickou pizzou, ale u nás doma je popularní kvůli čerstvým ingrediencím.