Chutné domácí jogurty. Ohromující domácí sýr. Nedobré prefabrikáty z běžné prodejny výtečně zastoupily chutné dobroty z domácích trhů. Dají se takové dobroty vyrobit v domácím prostředí? Společnost Bulgaricus předkládá receptury ke zhotovení uvedených výrobků a spousty jiných, jež si zvládne vyrobit doma každá zručná hospodyňka, avšak i mnohá mlékárna specializovaná na produkci mlékárenských výrobků podle tradičních receptů ve velkém objemu. Vyzkoušejte kefíry, výtečné jogurty, sýry s využitím smetanových a sýrařských kultur z Bulharska a nikdy už nebudete jíst jiné.
K výrobě domácího sýru je vám třeba chlorid vápenatý a syřidlo na výrobu sýrů. Chlorid vápenatý zvyšuje výtěžnost mléka a zlepšuje jeho syřitelnost. Navíc tato surovina nahradí absentující vápník, jenž uniká při pasterizaci mléka. Za špatnou srážlivostí mléka jsou postaveny malé hodnoty kalcia. Kvůli srážení mléka je potřeba doplňovat syřidlo, a to jak živočišné syřidlo na výrobu sýrů, tak rostlinné anebo mikrobiální. V internetovém obchodě Bulgaricus se dají sehnat nutné suroviny.
Prodávané mlékárenské kultury jsou snadné pro domácí jogurt, znamenitý čerstvý sýr, zdravý kefír, zakysanou smetanu, bio acidofilní mléko a bio raženky. Avizovaná kefírová kultura je samozřejmě vhodná k výrobě domácího kefíru, živá sýrařská kultura se využívá k výrobě sýru, smetanová kultura je potřebná pro zakysanou smetanu a tvaroh, pro zhotovení jogurtu je potřeba živá jogurtová kultura z Bulharska. V e-shopu objevíte veškerý sortiment potřebný k domácí výrobě. Na seznamu e-shopu jsou rovněž probiotika po antibiotikách na střeva, jež mají velikou zásluhu na střevní rovnováze, ale i v celém těle. Zjistilo se, že zničená střevní mikroflóra může stát za mnohými onemocněními. Uvedená probiotika pomáhají obnově střevní mikroflóry a celého organismu u dětí, stejně tak žen i mužů.