Ke kvalitní výrobě čokolády jsou nejvhodnější naše tempírky čokolády. Zde naleznete temperovací stroje na čokoládu, výrobníky zmrzliny i čokoládové vitríny. Kvalitní temperovací stroje pro cukráře jsou základ pro výrobu dobré čokolády
Temperovací stroje ( tempírky čokolády ) - temperance čokolády v tempíčkách na čokoládu probíhá při teplotě 30°C a následně se plní do forem. Temperance čokolády slouží k odolnosti, aby se tuk neodděloval, tzn. nezpůsoboval výkvět na povrchu, a také k jemné struktuře a lesklosti
Historie čokolády Čokoláda je oblíbená součást nejrůznějších druhů sladkostí a mlsek. Bezesporu patří mezi nejpopulárnější pochutiny na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckm slově xocolātl (čteno [šokolatl]), což znamená hořké pití. První čokoláda byla ve střední Americe vyráběna dlouho před příchodem Evropanů. Aztékov a Mayové připravovali z kakaových bobů kakaové nápoje a kakaové placky. První kdo do Evropy přivezl kakaové boby, dnes velmi ceněné pro výrobu čokolády a další kakaových produktů, byl Fernando Cortéz, který se s nimi setkal při svých dobrodružných výpravách na dvoře aztéckého krále. Čokoláda byla i zde velmi ceněnou a chutnou pochoutkou a podávala se ve zlatých pohárech se zlatou lžičkou. Již tenkrát byla ochucována kořením či vanilkou a jají výroba spočívala v našlehání do lahodné pěny, která se rozpouštěla v ústech. K nám do Evropy přivezli čokoládu Španělé a ta se velice rychle stala velmi oblíbeným nápojem na královských dvorech. Postupně se začala vyrábět i tuhá čokoláda, tak jak ji známe dnes.