On - line prodej značkové kávy ALVORADA , zrnkové kávy , mleté kávy, kávy pro gastronomii,kávy v balení POD za bezkonkurenční ceny . WEB je pěkně graficky udělaný . Jsou zde zajímavé články o kávě,jejím původu, způsobu použití , zpracování a spousta dalších zajímavostí, včetně receptů na vaření kávy . A samozřejmě to nejdůležitější možnost koupit si dobrou kávu za příznivé ceny.
Espresso Malý šálek silné kávy připravené ve vysokotlakém kávovaru protlačením horké vody přes porci kávy. Klasická porce espresso je 7 g kávy a 30 ml vody. Pro milovníky silné kávy je určena káva Ristretto, kde na stejné množství kávy použijeme pouze 20 ml vody.
Cappucino Správné cappucino začíná u kvalitního mléka, z kterého našleháme horkou párou mléčnou pěnu. Do šálku s espressem pak přidáme ve stejném poměru teplé mléko a mléčnou pěnu.
Macchiato Obdobná příprava jako u cappucina, ale použije se pouze espresso a mléčná pěna.
Latte Jeden díl kávy a dva až tři díly teplého mléka.
Turecká (arabská) káva Originální receptura předepisuje rozmíchání porce velmi jemně namleté kávy s vodou, popřípadě i s cukrem a uvedení do varu v klasické džezvě (nádobka z mosazi, mědi, stříbra nebo oceli na přípravu kávy). Vodu s kávou necháme celkem třikrát dovést k varu a necháme usadit, poté můžeme servírovat.
Mocca káva U nás ne příliš často používaný způsob spočívá v použití speciální dvoudílné, šroubovací mocca konvice, v jejíž spodní části je voda a ve středu sítko s kávou. Zahříváním spodní části dojde k varu a horká pára proniká přes sítko do horní části konvice.
Alžírská káva Kávu ozdobíme šlehačkou a přelijeme vaječným krémem, který pozvolna stéká na dno sklenky.
Irská káva (Irish coffee) Kávu smícháme s třtinovým cukrem a irskou whisky, zjemníme smetanou, kterou pozvolna vlijeme nakonec.
Americano (American coffee) Díl espressa a dva díly vroucí vody - káva, kterou můžete bez problémů konzumovat ve větším množství.