Naše pálenice vznikla v roce 2003 jako malá rodinná provozovna. Pro tyto účely jsme zadaptovali část bývalého statku na samotě nad vesnicí Ouběnice nedaleko Benešova u Prahy. Sezónu začínáme přijmem třešní už od poloviny června a od srpna již přijímáme veškeré vyzrálé ovoce zbavené větviček a listí. Plody nesmí být nahnilé, plesnivé, nezralé. Kvasné kádě máme umístěné v zemi, takže kvasný proces probíhá pomaleji, ale je rovnoměrný a docilujeme lepšího prokvašení a následně i vyššího výtěžku pálenky. Zásadně do kvasu nepřidáváme cukr ani žádné jiné cukerné náhražky. Vlastní pálení probíhá dvoustupňovou destilací nejdříve v surovinových kotlích a potom v kotli rektifikačním. Topným médiem je propan z důvodů lepší regulace teploty než u pevných paliv. Výslednou pálenku ředíme standartně na 50%,po domluvě je možno i na víc. Před odběrem pálenky provádíme telefonickou výzvu, kdy se domlouváme se zákazníky na vhodném termínu převzetí. Pálíme též po domácku připravené kvasy, ale vzhledem k objemu surovinových kotlů je třeba, aby zákazník přivezl alespoň 300kg kvasu. U nekvalitního kvasu si vyhrazujeme právo tento odmítnout.