Každý kdo používá grily na dřevěné uhlí, určitě zná zdlouhavé a občas i pracné a špinavé připravování podpalu. Firma Weber – výrobce velmi populárních grilů představila novinku, která Vám samotnou přípravu a podpalování grilů velmi zpříjemní. Jedná se o speciální dřevěné uhlí Steak House.
Dřevěné uhlí Steak House nemá takovou výdrž jako klasické uhlí, ale to mu neubírá na jeho kvalitě. Tento typ je totiž určen pro přípravu steaků, takže jeho prioritou je vytvořit vysokou teplotu na úkor výdrže. Samotné rozpálení dřevěného uhlí Steak House trvá cca 20 minut. Toto příslušenství je vhodné pro grily Weber. Rozpalování je opravdu velmi snadné, nemusíte u grilu stát, foukat, nebo rozdmýchávat jiným způsobem. Uhlíky nebo brikety podpálíte a necháte pracovat. Stačí už Vám jen hlídat čas, kdy přijdete k připraveným rozžhaveným uhlíkům.
Připravené uhlíky pak jen vysypete do prostoru grilu Weber kam potřebujete. Pak stačí vložit grilovací mřížku a gril přiklopit. Na poklopu grilu máte teploměr, kde můžete sledovat teplotu grilu. Díky těmto uhlíkům snadno dosáhnete teploty 300°C a můžete začít připravovat výborné steaky a jiné skvělé pokrmy na Vaší párty.
Pokud potřebujete informace o příslušenství na grily Weber, stačí navštívit naše grilcentrum, kde Vám rádi poradíme a zodpovíme dotazy. Více informací o grilcentru naleznete na webových stránkách www.grilcentrum.cz