Většina lidí, když se řekne zhubnout, tak první co je napadne, je omezit kalorie. Tato myšlenka je samozřejmě správná, ale záleží na tom v jaké oblasti stravy tyto kalorie budeme skutečně ubírat. Při klasických dietách tím, že začneme jíst méně, oslabíme organismus o správný přísun proteinů. Ty jsou ale právě k hubnutí nezbytné, což si málokdo uvědomuje. Ke spalování kalorií dochází totiž ve svalech a ty ke své činnosti potřebují právě protein. Je-li ho ve stravě málo, jednoduše nedosáhneme ideální postavy. Začneme hubnout nejen na tucích, ale i na svalové hmotě a jakmile přidáme do těla kalorie navíc, tělo je okamžitě ukládá do tukových rezerv, aby mělo pro činnost svalů dostatek energie. Jinými slovy, chceme-li hubnout na tucích, ne na svalech a kila nepřibrat zpět, potřebujeme dodávat tělu protein. Máme dvě možnosti: protein živočišný nebo rostlinný. Vhodná je především kombinace obou, ale i u vegetariánů není problém nahradit veškerý protein rostlinným. Rostlinný protein má výhodu oproti živočišnému v tom, že neobsahuje tuky a cholesterol a je lehce stravitelný. Sojový má navíc vynikající vliv na snížení vysokého krevního tlaku ( zajišťuje optimální!), na hladinu cukru v krvi.Zasytí! Je výborný i pro diabetiky a celkově dodává skvělou formu a prospívá celému tělu.