Stránky zazvor.info podávají rozličné informace o zázvoru. Zázvor je rostlina, která se pěstuje pro svůj oddenek převážně v Indii a Číně. Někdy se tento oddenek nesprávně nazývá hlízou nebo kořenem. Tento oddenek po nakrojení příjemně voní, jeho chuť je ale poměrně pikantní. Proto se zázvor používá s mírou jako koření, nebo například také při přípravě zázvorového čaje. Jako koření se může použít buď sušený a drcený, nebo čerstvý. Většinou se používá v orientální kuchyni, ale s úspěchem ho lze použít i v evropských pokrmech. Také je možné si dát kandovaný zázvor k čaji jako vynikající a originální mls. V Česku mají většinou nejlepší, tzn. nejčerstvější zázvor Vietnamci, protože se v jejich zemi také v hojné míře pěstuje a proto vědí, jak se k zázvoru správně chovat. Také je možné si dát kandovaný zázvor k čaji jako vynikající a originální mls.