Zázvor, jeho použití a účinky

Stránky zazvor.info podávají rozličné informace o zázvoru. Zázvor je rostlina, která se pěstuje pro svůj oddenek převážně v Indii a Číně. Někdy se tento oddenek nesprávně nazývá hlízou nebo kořenem. Tento oddenek po nakrojení příjemně voní, jeho chuť je ale poměrně pikantní. Proto se zázvor používá s mírou jako koření, nebo například také při přípravě zázvorového čaje. Jako koření se může použít buď sušený a drcený, nebo čerstvý. Většinou se používá v orientální kuchyni, ale s úspěchem ho lze použít i v evropských pokrmech. Také je možné si dát kandovaný zázvor k čaji jako vynikající a originální mls. V Česku mají většinou nejlepší, tzn. nejčerstvější zázvor Vietnamci, protože se v jejich zemi také v hojné míře pěstuje a proto vědí, jak se k zázvoru správně chovat. Také je možné si dát kandovaný zázvor k čaji jako vynikající a originální mls.
Zázvor, jeho použití a účinky Adresa : http://www.zazvor.info
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: zázvor, zázvorový čaj, kandovaný zázvor
Uloženo: 12.05.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde