Sushi znáte určitě minimálně z amerických filmů. Jde o klasický čínský pokrm z rýže a syrového rybího masa. Většinou sushi můžete vidět zabalené do mořských řas a je typické tím, že se na talíř servíruje v jednohubkách. Sushi není jen syrová ryba Pravé japonské sushi se vyrábí ze speciální sushi rýže nišiki, která se smíchá s omáčkou sušinoko. Základem sushi omáčky sušinoko je speciální rýžový olej. Japonci do sushi přidávají nakládanou zeleninu, v Evropě a Americe se nejčastěji používá zelenina syrová. Sushi není jednotvárné Existuje mnoho druhů sushi, ve kterých se používá kaviár, wasabi, omeleta. Jednotlivé druhy jsou navíc specificky servírovány. Čím dále tím populárnější - sushi Sushi si získalo velkou popularitu ve Spojených státech. Do Evropy teprve proniká, ale i tady je vidět, že se stává čím dále více populární. Posezení s přáteli na sushi je samozřejmě možností jak se dostat ze stereotypu našeho evropského životního stylu a stravování. Navíc, na prvním rande určitě získáte lepší ohodnocení když slečnu vezmete na sushi než na smažený sýr a hranolky. Sushi je lehké a zdravé Protože se sushi dělá ze syrové ryby, nemůže se dlouho skladovat. To je také jedním z důvodů, že je považováno za velmi zdravý pokrm. Výhodou sushi je, že je lehké, nepřipravuje se smažením a má svůj jedinečný nádech moderní doby. Pro sushi nemusíte chodit daleko Ti odvážnější si mohou zkusit připravit sushi sami doma. Ostatní, kteří si na to netroufnou však nemusí zoufat, v Česku najdete čím dále tím víc restaurací, které vám nabídnou chutné a správně připravené sushi.
Proto neváhejte, vezměte své přátele, svou druhou polovičku, rodiče, nebo obchodního partnera do sushi restaurace. Například restaurace v Praze na vás čeká se skvělým sushi, ve které ochutnáte to pravé sushi a možná si ho objednáte i s dovozem domů.