Tato medovina je vyrobena studenou cestou za použití českého medu, kvasinek a vody. Nic dalšího se nepřidává, žádná aditiva ani konzervanty. V chuti pravé medoviny je cítit především med a kvasný buket. Medovina se dochucuje dalšími sirupy - višeň, mandle, skořice a bilinnochmelovým extraktem.
Po kvašení se odstraní klasickými vinařskými postupy bílkoviny, aby byla po této stránce stabilní, stejně tak po stránce tepelně - chladové. Jediná propuštěná kvasná kupltura by v láhvi způsobila znehodnoceni medoviny. Proto je tato medovina 5x filtrovaná.
V této zdravé medovině jsou zachovány veškeré příznivě působící látky jako v medu. Což medoviny připravené tepelnou cestou nemají. Při tepelném postupu se med s vodou vaří, čímž se v podstatě steriluje, bílkoviny se vysrážejí a veškeré příznivě působící látky se varem zničí.
Medovina podporuje látkovou výměnu, podporuje prokrvení. Zvyšuje tvorbu HDL (prospěšný cholesterol) a snižuje hladinu LDL (škodlivý cholesterol).
Medovina dále obsahuje:
Invertní cukry (glukóza, fruktóza, sacharóza) Dextriny - 2-12 % Oligosacharidy (laktóza, maltóza, erlóza, …) Enzymy (invertáza, kataláza, ...) Ihibin - má antibakteriální účinek Vitamíny - A, B, B1, B2, B6, B12, C, D, H, K, E, P Koloidy Minerální látky Aromatické látky Organické kyseliny Aminokyseliny
Kontakt pro zjištění více informací o této medovině: vasek@cajman.cz ZDROJ: http://www.cajman.cz