"Skoro každý kdo v minulosti konzumoval cukr, bílou mouku nebo konzervy, má nějakou nemoc s nedostatku vitaminů."
"Závažnost této nemoci je závislá na tom, jaké procento jídelníčku tvořili tyto potraviny, obsahující málo vitaminů"
Jelikož jsou vitaminy obsaženy v každé organické substanci, při čemž některá obsahuje více, jiná méně určitého vitaminu, leckdo může říci, že když se stravoval správně vyváženou dietou, dostal každý potřebný vitamin. Může se stát, že má pravdu.
Problém je však v tom, že jenom někdo si může zabezpečit ideální jídelníček.
Protože většina restaurací ohřívá jídla anebo je udržuje teplé pod ohřívacími tělesy, člověk stravující se často mimo domov je vystaven nedostatku vitaminů A, B, případně C. (Ženy mezi 13 až 40 rokem stojí toto pohodlné stravování nezměřitelné množství vápníku a železa)
Výživná hodnota většiny potravin klesá, protože je jíme po předcházející přípravě. Pohleďme například na chléb a cereální potraviny. Prakticky všechno, co s nich najdeme v obchodě, obsahuje uhlovodany. "Ale to jsou přece obohacené výrobky!" - říkají. V návodu se uvádí: "Obohacené". Obohacené? Obohacení bílé mouky spočívá v tom, že se nahradí z ní odstraněních 22 přirozených výživných látek třemi druhy vitaminu B, vitaminem D, vápníkem a solemi železa (i to jen tak aby se neřeklo) . Nuže, zdá se to být dost slabou náhradou pro udržení života.
Myslím, že už chápete, proč je na otázku položenou v názvu, kladná odpověď:-)
Nezapomínejte, že vitaminy mezi sebou spolupracují a je důležité, jaké složení multivitaminy mají.
Multivitaminová energie má optimální složení a proto je vhodná na doplnění všech potřebných vitaminů:-). Více na: www.drvitamin.cz