Grilování na kameni je v posledních letech opravdu in. Pokud se stravujete zdravě a chcete v tomto trendu pokračovat i během letních měsíců, určitě do grilu s kamenem investujte. Na grilu můžete připravit maso, zeleninu, ovoce, pečivo.. zkrátka veškeré potraviny, které vás jen napadnou. Tento způsob grilování je zajímavou alternativou ke grilování na klasickém roštu.
Grilovací kámen je možné využívat v kombinaci s grilem na dřevo, na plyn i na elektriku. Mnoho výrobců ho dodává přímo s grilem a grilovací mřížkou, za kterou ho v případě potřeby můžete vyměnit. Výhoda grilování na kameni se skrývá především ve zdravější přípravě pokrmů. Z masa neodkapává tuk do otevřeného ohně a ani se nepřepaluje. Nemohou tak vznikat nebezpečné karcinogenní látky.
Zejména začátečníkům se grilování na kameni vyplatí. Celkově je totiž příprava velmi jednoduchá. Maso stačí položit na gril a pozvolna opéct z obou stran. Nespálí se, zachová si svou šťavnatost a zároveň, díky přípravě na grilu, získá neodolatelnou vůni. Gril s kamenem se také snadno udržuje a zbytky jídla je z něj možné lehce odstranit i během grilování.